Samstag, 10. März 2007

Η πρώτη μας συνταγή - Πιλάφι με γαρίδες

Το πρώτο ποστ στο ιστοημερολόγιο και θα πρέπει να αναφερθούμε λιγάκι και γιατί το κάναμε. Σκοπός μας λοιπόν είναι, πέρα από τη συλλογή και την καταγραφή κάποιων συνταγών που τις δοκιμάσαμε και μας άρεσαν, να αναφερόμαστε, όποτε μας παίρνει ο χρόνος, και σε άλλα πράγματα πέραν του οίνου και της μαγειρικής. Σε πράγματα απλά, καθημερινά και συνηθισμένα που μας άρεσαν ή ακόμη και σ' αυτά που δεν μας άρεσαν. Και περνάμε τώρα στην πρώτη μας συνταγή:

Πιλάφι με γαρίδες για 7 άτομα.
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες,
700 γραμμάρια ρύζι,
μισό φλυτζάνι λάδι,
λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, αλάτι.

Βράζουμε τις γαρίδες, περίπου για δέκα λεπτά, με λίγες ρίζες μαϊντανό ή σέλινο και λίγο κρεμμύδι σε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει το πιλάφι. Δεν βάζουμε καθόλου ξύδι και ούτε πολύ αλάτι για να μη γίνει το ζουμί αλμυρό.
Άμα βράσουν τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας μόνο τα ψαχνά από τις ουρές.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι στη φωτιά, περιμένουμε μέχρι να ξανθίσει λίγο, και ρίχνουμε ακολούθως το ζουμί που κρατήσαμε καθώς και λίγη ντομάτα πουρέ ή φρέσκια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη. Συνάμα προσθέτουμε και τις ήδη καθαρισμένες γαρίδες με το ανάλογο αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και μετά ρίχνουμε το ρύζι, που το είχαμε αφήσει προηγουμένως να μουσκέψει. Το αφήνουμε τέλος να σιγοψηθεί όπως όλα τα πιλάφια.

Keine Kommentare: