Υλικά:
2 κιλά κατσικάκι κομμένο μερίδες
1|2 κιλό σκόρδα φρέσκα
5 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα φρέσκα σκόρδα. Τα στρώνουμε στη συνέχεια στη σειρά σε στενόμακρο ταψί και μόλις στραγγίξουν λίγο καί τελειώσει η μια σειρά συνεχίζουμε το στρώσιμο από πάνω αντικριστά (όχι παραπάνω απο 2 στρώσεις σκόρδα) . Στίβουμε τα λεμόνια καί χτυπάμε τό χυμό με το λάδι (θα χρειαστούμε ενα γεμάτο ποτήρι τού νερού λάδι) και τη ρίγανη καί βάζουμε τό μείγμα σε μια λεκάνη. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και στη συνέχεια βουτάμε μια- μια μερίδα στό μείγμα και το τοποθετούμε στό ταψί πάνω απο τά σκόρδα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες μερίδες. Όσο μείγμα περισέψει τό περιχύνουμε πάνω απο το κρέας στο ταψί. Το προθερμαίνουμε και ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά γιά 3-4 ώρες. Τά φρέσκα σκόρδα μπορούν νά αντικατασταθούν καί μέ φρέσκα κρεμμυδάκια.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen