Mittwoch, 4. April 2007

Maγειρίτσα αυγολέμονο

Υλικά:
3 μαρούλια μεγάλα
1/2 ματσάκι άνηθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια
1/2 κούπα ρύζι κατά προτίμηση καρολίνα
1 συκωταριά
λίγο φρέσκο βούτυρο ή λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι
2 αυγά
1-2 λεμόνια
αλάτι καί πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά. Βαζουμε 5-6 ποτήρια νερό μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά για να ζεματιστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε τη συκωταριά σε πιάτο και την ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και τον άνηθο. Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια για να σοταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το βούτυρο, τη συκωταριά, λίγο λάδι και ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το μαρούλι, προσθέτοντας αλατοπίπερο. Όταν ετοιμαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Για τη προετοιμασία του αυγολέμονου: Βάζουμε σε ενα μπόλ το χυμό ενός ή δύο λεμονιών και ανακατεύουμε με ενα κουταλάκι του γλυκού το κορν φλάουερ ή το αλεύρι. Ρίχνουμε τα δύο αυγά και χτυπάμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά αρκετή ποσότητα από το ζουμί της μαγειρίτσας, ανακατεύοντας διαρκώς το αυγολέμονο. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε τη μαγειρίτσα απο τη ζεστή εστία.

Keine Kommentare: